Глобиха Григор Димитров с 2000 долара 01.12 | 10:33

Причината е спречкване със съдията след полуфинала в Хелзинки

От Георги Тотев

Най-добрият български тенисист в момента Григор Димитров бе глобен с 2000 долара след участието си на турнира от сериите "Чалънджър" в Хелзинки. Причината е остро поведение от страна на хасковлията към рефера на полуфиналния му мач срещу литовеца Рихард Беранкис.

"Имаше горещи моменти на чалънджъра в Хелзинки, когато Димитров бутна австрийския съдия Даниел Инфангер и му повиши тон. Ситуацията имаше потенциала да стане далеч по-лоша, но италианският колега на Инфангер застана между двамата", пишат медиите във Финландия.

Някои от официалните лица на двубоя и голяма част от феновете станали свидетели на случката, която се разиграла след края на срещата. Причината за реакцията на Димитров по всяка вероятност е била, че отсъжданията при спорни ситуации винаги бяха в полза на Беранкис.

"В този спорт неприкосновеността на съдията е свещена. Може да не е бил съгласен с него, но това прекрачва границите", коментира президентът на асоциацията на финландските съдии Анти Айне, който е един от свидетелите на инцидента.

Григор Димитров е глобен с 2000 щатски долара, които ще бъдат приспаднати от 5375 евро, които му се полагат от наградния фонд за участието му на полуфинал. Директорът на турнира заяви, че е възможно от асоциацията на професионалните тенисисти АТР да предприеме и други мерки срещу 19-годишния българин.

 

Водещи

Най-четени