Гол в 93-ата минута донесе радост на Сити преди Коледа 22.12 | 19:04

Гарет Бари вкара първия си гол за сезона и донесе ценни 3 точки на "гражданите"

От Даниел Любомиров

Шампионът Манчестър Сити претърпя тежки минути на своя стадион "Етихад" в домакинството на Рединг, но успя да го спечели с минималното 1:0 с гол в 93-ата минута.

Гарет Бари се разписа за първи път през сезона, но попадението му донесе ценни 3 точки на "гражданите". Англичанинът засече с глава от трудно положение центриране отляво на Давид Силва и успокои нервните фенове по трибуните.

Вижте гола, който доближи двата тима от Манчестър в рамките на 3 точки.

Сити на моменти можеше да се окаже и догонващ в резултата, ако Павел Погребняк бе реализирал някое от положенията в полза на Рединг.

Иначе най-много пропуски за домакините направи Един Джеко, а Карлос Тевес и Серхио Агуеро се отличиха с няколко добри отигравания.

В крайна сметка трудната победа над Рединг ще даде малко повече спокойствие в лагера на Роберто Манчини преди Коледа.

"Гражданите" вече имат 39 точки в класирането и се доближават на 3 от лидера Манчестър Юнайтед, който утре гостува на Суонси.

През първото полувреме на няколко пъти домакините стигнаха болезнено близо до откриване на резултата. Но първи вратата на противника застрашиха гостите от Рединг – в 3-ата минута Джо Харт направи грешка при изнасянето на топката и я подари на Кебе, докато беше извън наказателното поле.

Последва центриране в пеналтерията, но нито един играч в жълт екип не можа да засече кълбото в празната мрежа на Сити.

В 16-ата минута за първи път в срещата "гражданите" стигнаха до чисто голово положение, когато Серхио Агуеро по прекрасен начин подаде към Карлос Тевес, а сънародникът му пробва прострелно подаване, което беше уловено от вратря Адам Федеричи. Топката остана в игра, но при добавката Тевес видя как тя е избита в корнер.

В 35-ата минута пък Давид Силва се отличи със страхотен пас към Тевес, който без забавяне набра скорост и центрира, но ударът с глава на Гарет Бари бе насочен право в ръцете на противниковия вратар.

4 по-късно Яя Туре претендираше за дузпа за нарушение срещу него на Пиърс, но съдията не посочи бялата точка. Преди това Силва и Тевес отново бяха комбинирали по великолепен начин, а остана впечатлението, че националът на Кот д'Ивоар падна прекалено лесно.

Туре пропусна да се разпише в 45-ата минута, когато не можа да засече навреме добро центриране на далечна греда от страна на Агуеро.

След почивката гостите също показаха зъби и най-вече чрез топ нападателя си Павел Погребняк застрашаваха вратата на Джо Харт. В 54-ата минута руснакът стреля с глава над вратата, след като беше оставен сам на добра стрелкова позиция.

В 76-ата отново Погребняк получи шанс да стреля, но след рикошет кълбото се озова без проблеми в ръцете на Харт. Момент преди това Джей Таб беше паднал в наказателното поле след сблъсък с Карик Рекик.

Мароканският защитник направи дебют в Премиършип с екипа на Манчестър Сити и остана на терена до 84-ата минута, когато беше заменен от Джеймс Милнър.

Един Джеко пък беше най-опасният в атака за Сити, но на няколко пъти не можа да прати топката в мрежата. В 62-ата минута босненецът трябваше да вкара, когато страхотна комбинация в нападение позволи на Пабло Сабалета да центрира към Джеко, но той остана под топката на метър от вратата.

Нападателят стреля опасно с глава малко по-късно след подаване от корнер, но този път прати кълбото застрашително над горната греда.

Финалният щурм на Сити обаче най-накрая даде положително отражение на резултата в 93-ата минута, когато Гарет Бари с първия си гол за сезона донесе ценната победа на домакините. Той засече с глава от трудно положение центриране на Давид Силва и върна усмивките на феновете на по трибуните.

Водещи