Голям срам за Барса - Байерн ги унижи с исторически резултат в Шампионска лига ВИДЕО 15.08 | 01:23

Каталунците бяха прегазени с 2:8 и така се сбогуваха за поредна година с най-важния турнир по болезнен начин

От iNews.bg

Барселона претърпя едно от най-големите си унижения в ист орически план. Каталунците бяха буквално прегазени от Байерн с 2:8 в етвъртфинал от Шампионска лига в Лисабон. Едно време феновете на един от българските грандове пееха Славната армейска чета смачка "сините" джуджета. Сега по този аналог ние решихме да се заиграем в заглавието, защото и цветовете на Барса и Байерн са аналогични, без да правим никакви други допирателни с нашите тимове.

Баварците стовариха цялата си мощ върху испанския гранд и въобще не му даде дори да си помисли за победа. Шоуто на "Да Луш" в Лисабон напомни полуфинала от световното първенство по футбол през 2014 година, когато Германия разнищи домакина Бразилия със 7:1 на полуфиналите. Сега резултатът бе подобен, а мощта на германците - същата. Както и преди шест години, така и сега - Томас Мюлер откри головата сметка за немците. Той вкара и още един гол, а останалите попадения за Байерн бяха дело на Иван Перишич, Серж Гнарби, Йозуа Кимих, Робърт Левандовски и Филипе Коутиньо на два пъти. За отчаяният тим на Барса се разписа Луис Суарес, а Дейвид Алаба си отбеляза автогол през първата част. На полуфиналите Байерн ще очаква победителя от двойката - Манчестър Сити - Лион.

Първата по-опасна атака създаде Барселона. В 3-тата минута Сержи Роберто бе изведен по десния фланг. Той опита остър пас по земя към Луис Суарес, но Жером Боатенг успя да изпревари уругваеца, а Мануел Нойер внимаваше и изчисти в предни позиции.

Само секунди по-късно баварците поведоха. Иван Перишич получи отляво и с балонно центриране намери Томас Мюлер на границата на наказателното поле. Германският национал комбинира на двойно подаване с Роберт Левандовски и нанесе удар. Топката влетя неспасяемо в мрежата на Тер Стеген – 1:0.

В 7-ата минута Барса отвърна на удара. Жорди Алба бе изведен отляво. Той пусна към Луис Суарес, който влизаше на скорост в наказателното поле. Дейвид Алаба знаеше, че не може да остави топката да мине зад гърба му. Австрийският бранител опита да изчисти, но насочи топката към собствената си врата. Мануел Нойер се опита да се намеси, но неуспешно. Така резултатът бе изравнен.

Две минути по-късно Луис Суарес бе изведе на чиста голова позиция. Нападателят на Барселона се опита да чукне топката покрай Нойер, но неуспешно. Все пак каталунците получиха ъглов удар. Лионел Меси центрира към далечната греда, Суарес се размина с топката, която тупна и се отби от левия страничен стълб на вратата.

Лео Меси имаше отличен шанс да вкара в 21-ата минута, но Нойер хвана топката.

В ответната атака Байерн реализира втори гол. Серж Ганрби проби отлично и изведе Иван Перишич на отлична позиция. Хърватинът стреля много мощно с левия крак и матира Тер Стеген за 2:1.

Градусите в Лисабон продължиха да се покачват. В 27-ата минута Перишич имаше чудесен шанс да реализира трети гол за "баварците". Тер Стеген обаче някакси спаси.

Само минута по-късно обаче Серж Гнарби вкара трети гол за Байерн. Той се възползва от чудесен пас на Тиаго Алкантара и от воле матира Тер Стеген за 3:1.

Веднага след центъра положението за каталунците можеше да стане много тежко. Левандовски останал сам обаче не можа да реализира.

Баварската машина продължи да гази и в 31-ата минута, тимът поведе с 4:1. Йозуа Кимих центрира по брилянтен начин и Томас Мюлер вкара още гол в мрежата на Барселона!

В следващите минути темпото на игра не спадна, но головите положения бяха по-малко. Все пак Гнарби и Левандовски пропуснаха да направят преднината на баварците още по-солидна. Все пак нямаше повече голове до края на първата част, а Байерн води убедително.

Втората част отново започна силно за Байерн. Левандовски овладя една дълга топка и я поднесе на Иван Перишич. Хърватинът стреля много силно, но кълбото бе право в Тер Стеген, който улови.

Байерн вкара още един гол в 54-ата минута. Тогава Левандовски подаде към Мюлер, който му върна топката и полякът реализира на празна врата. Попадението му обаче не бе признато, тъй като германският национал е бил в положение на засада.

В 57-ата минута Барселона върна един гол. Жорди Алба направи отличен пробив по лявото крило. Той достави отлична топка за Луис Суарес. Уругвайският нападател пое топката и с много хладнокръвен удар матира Мануел Нойер и върна "каталунците" в двубоя.

Байерн отново реализира! Това става в 63-ата минута. Алфонсо Дейвис се подигра със защитата на Барселона. Той мина като на парад, стигна почти до вратата на испанците и сервира топката на Йозуа Кимих, който няма проблем да вкара на празна врата.

Семедо от Барселона направи нова грешка няколко минути по-късно. Той сбърка фатално и резервата Кингли Коман също можеше да вкара, но Алба изби в корнер.

В 82-ата минута Робърт Левандовски реализира попадение. При голът му с глава останаха сериозни съмнения за засада, но ВАР се намеси и призна попадението. Това е 14-ото попадение за Левандовски този сезон в Шампионската лига.

А три минути по-късно сред голмайсторите попадна и Филипе Коутиньо. Бризелцът, който е собственост на Барселона мина като на парад през защитата на Барса и с шпагат реализира седмото попадение.

В 89-ата минута Коутиньо вкара и още един гол! Ернандес свали с глава към Филипе Коутиньо, а бразилецът реализира без особено напрежение.

Водещи

Най-четени