Голямата четворка без проблеми в Маями 26.03 | 12:05

Надал, Федерер, Джокович и Мъри се класираха за 1/4 финалите

От Краси Киров

Големите имена в тениса нямаха проблеми с класирането си на ¼ финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 5,6 милиона долара.

Номер 1 в света и трикратен финалист Рафаел Надал победи Фаби Фонини с 6:2, 6:2 след 62 минути игра.В търсене на първия си трофея в Маями испанецът ще срещне дебютиращия на четвъртфиналите Милош Раонич (Канада).

Двукратният шампион в турнира Роджър Федерер също продължава напред. Петият в схемата швейцарец отнесе номер 9 Ришар Гаске с 6:1, 6:2 за 49 минути.

За място на полуфиналите той ще срещне номер 20 Кей Нишикори (Япония), който отрази 4 мачбола в тайбрека на третия сет и елиминира четвъртия в схемата и миналогодишен финалист Давид Ферер (Испания) със 7:6(7), 2:6, 7:6(9). Както е известно Нишикори елиминира преди това българския тенисист Григор Димитров.

Трикратният шампион в Маями и номер 2 в света Новак Джокович достигна до четвъртфиналите на седми пореден турнир от сериите "Мастърс" след 6:3, 7:5 над Томи Робредо от Испания.

Следващият съперник на Джокович ще бъде миналогодишния шампион Анди Мъри (Великобритания). Това ще бъде първи мач между двамата от финала на "Уимбълдън" през 2013 година, който шотландецът спечели.

Водещи

Най-четени