Голямо признание за Стилиян Петров от феновете на Ливърпул 16.01 | 12:25

"Мърсисайдци" са готови да приютят транспарант за Стенли на легендарната трибуна "Коп"

От Краси Киров

Английските футболни запалянковци подписват онлайн петиция срещу решение на Астън Вила да спре от трибуните знаме в подкрепа на Стилиян Петров.

Преди около месец ръководството на Вила забрани на фракцията "Бригада 1874" да внася огромен транспарант, на който пише "Има само един Стан Петров". Идеята на феновете бе да разпъват този транспарант в 19-та минута, която е посветена на Стилиян Петров.

Много запалянковци обаче са се оплакали, че им пречи и не виждат какво се случва на терена, въпреки че плаката минава за една минута през феновете

След забраната от страна на клуба, феновете бяха принудени да финтират ръководството като вдигнаха знамето от друг сектор на "Вила Парк" по време на срещата със Саутхемптън. След срещата обаче стюардите изчакаха феновете със знамето и го конфискуваха.

Естествено това не бе одобрено от феновете и в интернет тръгна петиция за отмяна на това решение. Само за едно денонощие гласуваха няколко хиляди запалянковци.

Най-голямо впечатление обаче прави организираната подкрепа от страна на феновете на Ливърпул. Организацията на привържениците на мърсисайдци излезе с декларация:

"Подкрепата на феновете за техния капитан е социално явление и трябва да бъде поощрявана, а не спирана", се казва в декларацията.

Феновете на Ливърпул предлагат и уникален жест към своите колеги от Вила. Те иска та приютят знамето на "Анфийлд" на легендарната трибуна "Коп" и да го издигат на всеки мач в 19-та минута.

Това е трудно достижимо, но е поредният акт на феновете на Ливърпул, към Стилиян Петров. Вече няколко пъти те изразиха своята подкрепа към българския капитан. Все пак преди време Стенли бе признал, че именно Ливърпул е бил отбора на сърцето му докато е бил дете.

Вижте снимки с транспаранта по време на двубоите на Вила, при колегите от Sporta.bg

Водещи

Най-четени