Горчив дебют за Николай Михайлов на вратата на Верона 06.12 | 08:10

Отборът на националния ни страж претърпя тежко поражение от Сампдория за Купата на Италия

От Мариян Найденов

Вратарят на българския национален отбор по футбол Николай Михайлов направи официалния си дебют за новия си отбор Верона. Това се случи снощи, в мач от четвъртия кръг в турнира за Купата на Италия. Ники обаче едва ли ще запомни с хубаво така очакваното титулярно място, защото отборът му претърпя тежко поражение с 4:1 при гостуването си на Сампдория.

Така тимът от града на Ромео и Жулиета отпадна от надпреварата, а възпитаниците на Синиша Михайлович се класираха за осминафиналите, където ще се изправят срещу все още непознаващия вкуса на поражението през този сезон отбор на Рома.

Николай Михайлов премина във новака в Серия А Верона през лятото от Твенте, с който стана шампион на Холандия. Той не бе записвал официален мач с клубен отбор от месец април, когато за последно игра с екипа на Твенте.

Мачът в Генуа се разви по възможно най-лошия сценарий за гостите, след като те изоставаха с два гола още след първите 20 минути игра, а останалите две попадения във вратата им паднаха в края на мача. Точни за Сампдория бяха Джанлука Самсоне, Биркир Бярнасон, Ненад Кръстичич и Ренан, а голът на честта за Верона реализира Самуеле Лонго.

Подробности и видео от дебюта на Николай Михайлов за Верона вижте в Sporta.bg.

Водещи