Готов ли е Левски да бъде лидер? 17.03 | 10:12

"Сините" имат неочаквано ранен шанс да се изравнят с Лудогорец

От Даниел Любомиров

Левски има неочаквано ранен шанс да окупира първото място и да се изравни по точки с шампиона Лудогорец, въпреки че като цяло "сините” имаха по-тежка програма до момента в първенството.

Възпитаниците на Илиан Илиев приемат Монтана днес от 18:00 часа и ще искат да се възползват от двете поредни равенства на "орлите” от Разград, които вчера стигнаха само до 1:1 като домакини на Пирин (Гоце Делчев).

"Георги Аспарухов” до момента видя 14 поредни победи в шампионата и няма основания да се очаква друго освен още един успех, добавен към тази забележителна серия.

За съжаление на Илиан Илиев, той не е без кадрови проблеми, но дори с тях не би трябвало да се затрудни да надвие Монтана, който е един от най-слабите гости.

Кристовао Рамос ще пропусне втори пореден мач, след като отпадна от групата за домакинството на Литекс в турнира за Купата на България по-рано през седмицата. Португалецът още не е напълно възстановен, а и няма защо здравето му да бъде рискувано точно срещу Монтана.

Другият проблем за Илиев е наказанието на Базил де Карвальо, но пък по този начин ще може да се гласува доверие на другия нападател в състава Жоао Силва. Португалският стрелец още няма гол през 2013-та и в лицето на Монтана ще срещне идеална мишена за повишаване на самочувствието си.

Гари Родригес и Илиян Йорданов вероятно отново ще започнат по крилата, а Владимир Гаджев ще действа зад тях. Стефан Велев и Станислав Ангелов отново ще заформят двойка опорни полузащитници, след като Пелето изтърпя наказанието си срещу Литекс.

В защита ще се завърне Дъстли Мюлдер, който ще заеме мястото си на десния бек, вместо Роман Прохазка, който изпълняваше тази роля срещу Литекс.

Стойчо Стоев ще има тежък дебют начело на Монтана, но по принцип неговите отбори никога не са играели подчертано дефанзвино срещу фаворитите, така че можем да очакваме отворен мач на "Герена”.

Със сигурност обаче всичко освен победа в полза на Левски ще бъде не само суперизненада, но и безотговорна грешка от страна на "сините”.

Водещи

Най-четени