Грандовете се изпотиха, но взеха своето на 1/8-финалите на Карлинг Къп 27.10 | 07:22

Челси намери място сред най-добрите 8 след спираща дъха драма на "Гудисън Парк", Ливърпул и Сити също напред

От Михаела Ганчева

Ден след като шампионът на Премиършип - Манчестър Юнайтед осигури визата си за 1/4-финалите на Карлинг Къп, грандовете Челси, Манчестър Сити и Ливърпул последваха примера му и къде с повече усилия, къде по-лесно си пробиха път сред осемте най-добри на турнира. Ето и най-важните моменти от снощните битки и победителите в тях.

Две пропуснати дузпи в редовното време, два червени картона, продължения и победен гол четири минути преди края. Равносметката - победа с 2:1 над Евертън на "Гудисън Парк", която класира лондонския Челси за 1/4-финалите на турнира. Двубоят в града на Бийтълс обаче се превърна в истинско зрелище, което феновете на двата тима със сигурност са изживяли на високи обороти.

Саломон Калу и Луи Саха бяха точни за 1:1 в редовното време, а резервата Даниел Стъридж се превърна в герой за гостите, класирайки Челси с гол в 116'. Ройстон Дренте и вратарят Рос Търнбул пък бяха изгонени, докато Никола Анелка и Лейтън Бейнс пропуснаха дузпи.

Мениджърът на гостите Андре-Вилаш Боаш пусна експериментален състав, в който личаха имената на някои по-неопитни играчи. Ромелу Лукаку стартира предни позиции, като белгиецът се ползваше с подкрепата на Саломон Калу и Никола Анелка. Друг от младите играчи на "сините" - Джош МакЕхран също попадна сред титулярите, като рамо до рамо с него в средата излезе и привлеченият от Барселона Ориол Ромеу. В отбрана се появи и Райън Бертранд, докато Рос Търнбул застана под рамката на вратата, за сметка на титуляра Петр Чех.

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити също продължи в 5-ия кръг на Карлинг Къп, след като се справи със съпротивата на Уулвърхемптън Уондърърс и спечели гостуването си на "Молину Стейдиъм" с 5:2. Първото полувреме предложи много емоции на феновете по трибуните и малко изненадващо още в 19-ата минута Ненад Миляш изведе домакините напред - 1:0.

Само за три минути обаче първенецът в Премиършип успя да осъществи пълен обрат на терена и реализира цели три попадения, с които до голяма степен улесни задачата си през второто полувреме.

Адам Джонсън изравни за възпитаниците на Роберто Манчини, а последвалите голове на Самир Насри и Един Джеко в 39-ата и 41-ата минута затвърдиха превъзходството на Манчестър Сити.

След почивката пък Джеко бе точен още ведънж за победителите, а първо попадение с екипа на милионерите записа и Лука Скапуци. Почетният втори гол за Уулвс бе дело на О'Хара в 66-ата минута, с което накара феновете на домакините да пеят: "Ще спечелим с 6:5".

По този начин "гражданите" записаха седмия си мач от началото на сезона с отбелязани повече от две попадения в противниковата врата.

Петкратният европейски шампион Ливърпул също осигури визата си за 1/4-финалите, записвайки успех с 2:1 над Стоук Сити на изключително негостоприемния "Британия Стейдиъм".

И двата гола за победителите бяха дело на уругвайската звезда Луис Суарес, докато Стоук откри резултата чрез Кенуайн Джоунс.

Водещи

Най-четени