Грациите ни греят с нови одежди 22.08 | 15:38

Националните ни отбори по художествена гимнастика вече с нова екипировка

От Даниел Любомиров

Гимнастичките от националните обори индивидуално и ансамбъл са подготвени много добре за световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в Киев (Украйна) от 28-ми август до 1-и септември.

Това заяви на пресконференция днес президентът на БФХГ Илиана Раева.

"Отборът е в много добра форма, последните детайли се изчистват и в момента. Състезателките са подготвени много добре. Вчера бях в залата имаха контролно. Вярвам, че няма да има допуснати груби грешки и ще бъдем сред претендентите за медалите.

Очаква ни една много тежка конкуренция, едно много тежко състезание в Украйна. Вярвам обаче, че начинът, по който ще бъдат представени съчетанията, ще бъде с един успешен завършек, момичетата ще ни направят много щастливи.

Вярвам, че Силвия Митева, Мария Матева и ансамбълът ще дадат най-доброто от себе си. Вярвам, че ще донесем медали за България", каза Раева. Според нея конкуренцията при ансамблите ще бъде голяма, но България е по-добър отбор от Италия и домакините от Украйна", сподели Раева.

"Ние имаме едни от най-интересните, трудни и динамични композиции. При всички случаи сме много по-добри от Италия в момента. За мен сме по-добри и от Украйна, а знаете, че на домакините и стените помагат. Мисля, че Силвия Митева е много стабилна, много зряла на фона на младите гимнастички.

Илиана Раева

Вярвам, че и тя ще играе много силно и стабилно, и отново ще ни донесе медали. Вярвам, че ще направим една много сериозна заявка с Мария Матева. Ще я видите в корено различен стил, откакто работи с Ефросина Ангелова. С едно ново съчетание, което вече загатва за една съвсем различна гимнастика. Запомнете какво ви казвам, тя ще бъде изненадата там. Ще съм щастлива ако момичетата играят без грешка и донесат медали за България", каза още Раева.

Силвия Митева и Мария Матева заминават за Киев на 25 август, а ансамбълът - на 28 август. Днес Илиана Раева и президентът на "Хома" за България Иван Василев подписаха договор, според който испанската фирма ще облича националните отбори за жени и девойки.

Срокът на контракта е за една година с опция за продължаване. Гимнастичките сами са избрали моделите и цветовете на екипировката, която е в синьо, черно и бяло.

Илиана Раева и президентът на "Хома" за България Иван Василев

"Безкрайно съм щастлива. Дано новия договор ни донесе късмет", каза Раева.

Новите екипи бяха представени от Силвия Митева, Мария Матева и гимнастичките от ансамбъла Ренета Камберова и Християна Тодорова.

Ренета Камберова

"От фирмата ни позволиха сами да изберем моделите и цветовете на екипите. Пътувахме с тях за последните си състезание в Русия. Много удобни дрехи са", каза Камберова.

"За нас е важно да се чувстваме добре не само на терена, но и извън него", коментира Силвия Митева.

Силвия Митева

Тя има четири нови трика, с които ще участва на световното първенство в Киев. С нови трика за двете съчетания са и момичетата от ансамбъла, а с едно ново съчетание и трико на обръч е Мария Матева.

Илиана Раева и президентът на "Хома" за България Иван Василев


Вицепрезидентът на федерацията Мария Петрова


Христиана Тодорова


Мария Матева

Водещи

Най-четени