Григор Димитров: Australian Open вече е история 12.02 | 11:58

Най-добрият ни тенисист обяви, че е съсредоточен единствено в бъдещето си представяне

От Краси Киров

Българинът Григор Димитров постигна нова победа на турнира в Ротердам след като се справи с руснака Дмитрий Турсунов във втория кръг.

Изявите на Григор не спират да привличат интереса на световните медии и веднага след победата над своя приятел Турсунов той трябвапе да отговаря на въпросите на журналистите. Гришо сподели, че гледа само напред и Australian open вече е в миналото.

"Мелбърн вече е в миналото и сега гледам да изиграя повече мачове и да постигам по-добри резултати в тях. Радвам се, че отново участвам в турнир и искам да се наслаждавам. Работя много извън корта, за да бъда готов за големите мачове на големите арени," заяви първата ни ракета.

Димитров сподели няколко думи и за двубоя с Турсунов, който спечели след обрат и 6:2, 1:6, 6:4.

"Не е лесно да играеш срещу добър играч като Дмитрий, който е и мой добър приятел. Чувствам се добре след първия мач в Ротердам. Радвам се, че се върнах на корта след почивката. Движих се добре по корта, но сервисът ми не работеше по начина, по който искам. Бях притиснат до стената на момени, а във втория сет направих няколко непредизвикани грешки, което му позволи да се върне в мача. Като цяло съм щастлив от начина, по който се представих", коментира Гришо.

В следващият кръг най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу Ернест Гулбис (Латвия), който е номер 24 в световната ранглиста.

Вижте видеото с интервюто на Григор Димитров в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени