Григор Димитров все по-близо до Топ 100 на световния тенис 25.10 | 12:18

Цветана Пиронкова отстъпи още една позиция в ранглистата при жените

От Георги Тотев

 

 

Тенисист №1 на България Григор Димитров отбеляза нов скок в ранглистата на ATP и вече се намира на 114-а позиция, което е и нов рекорд за талантливия хасковлия.

Гришо напредва с цели 17 места, което се дължи най-вече на отличното си представяне на силния турнир от сериите 'Чалънджър" в Орлеан, Франция, с награден фонд 106 500 евро. Там Григор стигна до финал, който обаче загуби драматичо след 6:2, 6:7(6), 6:7(4) от френцузина Никола Маю.

Ако Димитров успее да влезе в  топ 100 на ATP, ще бъде съвсем близо от званието - най-успешенбългарски тенисист, като засега единствено от Орлин Станойчев е пред хасковлията с 96-ото си място от април 2000 година.

Тази година Григор е спечелил шест титли от турнири в сериите „Чалънджър", както междувременно записа и няколко авторитетни победи над тенисисти от топ 100. Очаква се следващата седмица първата ни ракета да вземе участие в чалънджъра в Екентал, Германия. Той е на синтетична настилка в зала и е с награден фонд 30 000 евро.

При жените най-добрата българска тенисистка в момента - Цветана Пиронкова отбеляза нов спад в ранглистата на WTА. За втора поредна седмица цвети отстъпва с една позиция и вече е номер 34 на планетата. Чаровната пловдивчанка не успя да защити точките си в силния турнир за Купата на Кремъл в Москва, където отпадна във втори кръг от Доминика Цибулкова. Това бе и последен турнир за Цвети през този сезон.

 

Втората ракета на България Диа Евтимова прави крачка с една позиция напред и вече е на 240-то място в света. Елица Костова пък се смъкна с две позиции до номер 258 в ранглистата.

Най-добро представяне от българските тенисистки отбелязва Мартина Гледачева, която направи скок с цели 32 позиции и вече е номер 472 - рекорно за нея до момента. Петата ракета на България Изабела Шиникова също отбеляза рекорд в кариерата си до момента, достигайки до 746-то място в света.

 

Водещи

Най-четени