Григор Димитров започва участието си на Мастърса в Маями 21.03 | 10:23

Гришо излиза срещу испанеца Алберт Монтанес

От iNews.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира участието си на Мастърса в Маями тази вечер срещу испанеца Алберт Монтанес.

Гришо е поставен под номер 15 в основната схема на надпреварата и започва участието си направо от II кръг, докато Монтанес надделя трудно над поляка Михал Пржисезни на старта.

За испанеца това бе първа победа на твърди кортове от 2011 година насам, като преди това той бе записал 14 поредни загуби.

Двубоят между Димитров и 59-ия  ранглистата на ATP Монтанес е трети в програмата на втория по големина корт в Маями - "Grandstand" и ще започне около 19:30 - 20:00 часа българско време.

Добрата новина за родните тенис фенове е, че "Grandstand" е с телевизионно покритие и мачът ще може да се проследи на живо в интернет.

Това ще бъде първи мач между Димитров и испанския му съперник, а ако Григор оправдае предварителните очаквания и излезе победител, то следващото препятствие на пътя му в Маями ще бъде победителят от двубоя между японеца Кей Нишикори и австралиеца Маринко Матошевич, които също играят днес.

Водещи

Най-четени