Григор Димитров излиза на корта в Австралия рано сутринта 19.01 | 13:13

Гришо ще се бори за двубой срещу Роджър Федерер

От Даниел Любомиров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе втория си мач на турнира от Големия шлем – Australian Open – не преди 6:30 часа сутринта българско време в сряда.

Гришо, който е поставен под номер 27 в основната схема, се изправя срещу миналия през квалификациите Марко Трунхелити от Аржентина. Димитров стигна втория кръг след очаквана победа в три сета над италианския ветеран Паоло Лоренци с 6:3, 7:6(8), 6:3, като с нея вече си осигури 60 000 австралийски долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.

Ако Лоренци не бе смятан за достоен противник на Гришо, то Трунхелити е с още по-скромни възможности, поне на пръв поглед. Той е едва 210-ти в световната ранглиста на АТР, а никога не е бил по-високо от 177-ма позиция (март 2013 година).

Съвсем естествено, Димитров и аржентинеца не са се срещали досега в турнири от календара на АТР. Гришо ще спечели още 45 точки при евентуален успех, като най-вероятно в третия кръг ще се изправи срещу идола си Роджър Федерер (3-ти в схемата), който трябва първо да преодолее Александър Долгополов.

Водещи

Най-четени