Григор Димитров излиза срещу Едуар Роже-Васлен в Куинс 12.06 | 08:00

Мачът между двамата е днес следобед

От iNews.bg

Първата ракета на България Григор Димитров приключи участието си Куинс на двойки, но днес продължава в надпреварата на сингъл.

В двубоя си от 3-ия кръг 23-годишният хасковлия излиза срещу французина Едуар Роже-Васлен, който снощи отстрани сънародника си Никола Маю след победа в три сета 6-3 1-6 7-6(3).

Двубоят между Гришо и Роже-Васлен е втори в програмата на корт №1 в Куинск клъб и се очаква да започне след 16:00 българско време.

Това ще бъде втори мач между Григор Димитров и французина. Единствената им среща досега беше само преди месец на Мастърса в Рим, където българинът пречупи трудно Роже-Васлен в три сета - 4-6 6-3 6-4.

30-годишният Едуар Роже-Васлен е 53-и в световната ранглиста в момента. Той няма титли в кариерата си на сингъл, но има два загубени финала в турнирите на ATP.

188-сантиметровият французин е заработил малко 2,9 милиона долара от наградни фондове като професионалист. Само преди няколко дни той постигна най-големия успех в кариерата си, печелейки титлата на двойки на Уимбълдъм заедно със сънародника си Жулиен Бенето.

Водещи