Григор Димитров излиза срещу Турсунов тази вечер 11.02 | 09:35

Двубоят е първи от вечерната сесия на Централния корт в Ротердам

От Мариян Найденов

Днес Григор Димитров започва участието си на тенис турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, а в първия кръг ще се изправи срещу руснака Дмитрий Турсунов.

Двамата ще открият вечерния сеанс на Централния корт, като двубоя ще започне в 20:30 часа наше време и ще може да се проследи на живо в интернет.

Григор Димитров е полуфиналист в Ротердам през миналия сезон и има да защитава цели 180 точки. През тази година той е поставен под номер 8 в основната схема на надпреварата и ако иска да запази рекордното си 19-то място в световната ранглиста ще трябва задължително да преодолее първото препятствие в лицето на Турсунов.

Българинът и руският му колега се познават доста добре, като освен срещите си на корта, те са и добри приятели извън него. Двамата често тренират заедно, а днешният мач ще бъде втори на ATP ниво и общо трети помежду им.

Двамата се си разменили по една победа досега. Димитров  печели първата среща помежду им на чалънджър в Банкок през 2010 година - 7:6(4), 6:3, а през 2011-а руснакът взема реванш в Марсилия след успех с 6:7(6), 7:5, 7:6(4).

При евентуален успех над 28-ия в света руснак съперник на Григор Димитров във втория кръг ще бъде победителят от двубоя между Денис Истомин и Ернест Гулбис, които играят по-рано днес. При нов успех пък 22-годишният хасковлия може да срещне защитаващия титлата си Хуан Мартин дел Потро, който го спря по пътя към финала през миналата година.

Водещи

Най-четени