Григор Димитров на турнир в България? 27.10 | 14:15

Подобна идея не е невъзможна, заяви президентът на БФТенис Стефан Цветков

От Константин Симидчийски

Хипотетично е възможно да бъде организиран турнир с участието на Григор Димитров в България. Но това не може да стане до две години, заяви президентът на българската тенис федерация Стефан Цветков в ефира на "Зона Спорт".

"Спечелената от Гришо първа титла в Стокхолм е хубав етап от неговата кариера, трамплин и самочувствие. Сега му предстоят много турнири, много мачове. Надявам се да се представи успешно и да е жив и здрав", сподели Цветков в студиото на bTV.

Шефът на родния тенис съжали, че Григор не се е възползвал от шансовете си срещу тенисист №1 в историята Роджър Федерер.

"Имаше шансове срещу Роджър Федерер и в двата сета, но подходи емоционално. Имаше спад в представянето му, но Григор успя да покаже на целия свят какво може. Това, което той прави за България е безценно. Има възможност и талант, за да влезе в топ 10 на мъжкия тенис. Надявам се догодина това да се случи", заяви Стефан Цветков.

Той сподели очакванията си за започващия на 29 октомври Турнир на шампионките в София.

"Очаква ни сериозен турнир с равностойни състезателки, които играят модерен тенис. Надяваме се Цвети Пиронкова да оправдае очакванията на публиката и да преодолее кризата, в която се намира. Никой не е застрахован от това. Конкуренцията е много голяма. Тя има желание да се върне там, където й е мястото".