Григор Димитров не намери аргументи срещу бившия №1 Лейтън Хюит 12.06 | 14:20

Гришо претърпя поражение с 6:4. 6:3 от австралийския ветеран

От Мариян Найденов

Григор Димитров приключи участието си на турнира на трева в Куинс (Лондон), след като претърпя тежко поражение с 6:4, 6:3 от четирикратния шампион Лейтън Хюит.

Миналата година Гришо стигна до полуфиналите в Куинс, но сега нямаше този шанс и напуска рано рано надпреварата. 22-годишният хасковлия трябваше да играе с бившия номер 1 в света и четирикратен шампион в Куинс Лейтън Хюит вчера, но дъждовното време над Лондон, а след това и падналия мрак, попречиха да се изиграят всички мачове във вчерашната програма и така двубоят на Гришо бе насрочен за днес.

Срядата обаче явно не бе ден за Григор Димитров, който не успя да се противопостави на 10-години по-възрастния си съперник. Загубата на Гришо дойде след ранни пробиви в двата сета, като във втория Хюит го проби още веднъж в края.

Така българинът не успя да защити 90-те точки от достигането си до полуфиналите в Куинс през миналия сезон, което може да му коства няколко позиции в световната ранглиста, но шансът Гришо да изпадне от топ 32 и да не е поставен на Уимбълдън е минимален.

Преди началото на третия за годината турнир от Големия шлем, Григор Димитров ще се пусне на демонстративната надпревара The Boodles, за която заявки са подали играчи като Новак Джокович, Томаш Бердих и Хуан Мартин Дел Потро.

Първи сет

Първият сет бе решен след ранен пробив на бившия номер 1 в света, който се възползва от колебливата игра на Димитров и успя да задържи преднината си до края, повеждайки в резултата след 6:4. Гришо започна добре, печелейки откриващия гейм в мача на 15, но след това последва сериозен спад в сервиса на българина, а опитният австралиец това и чакаше, повеждайки с 3:1, след като хладнокръвно реализира още първата си възможност за пробив е мача.

Гришо отговори с бърз гейм, но играта му видимо не вървеше, особено първия му сервис - за разлика от Лейтън Хюит, който показваше тенис от най-добрите си години. Така се стигна до 5:3 в полза на австралиеца и сервис на Димитров за оставане в първия сет. Макар и трудно, Григор успя да задържи подаването си, но след това Хюит бе безкомпромисен и поведе с 1:0 в сетовете.

Втори сет

Втората част започна подобно на първата - с ранен пробив на сметката на бившия номер 1 в света, дошъл в първия гейм на сета, а след това Хюит, който продължаваше да натиска със сервис 10 години по-младия си съперник.

След това играта вървеше гейм за гейм, но за всички бе ясно, че победата на опитния Лейтън Хюит е само въпрос на време. Григор сякаш потвърждаваше това с представянето си, в което имаше и много силни моменти, но като цяло в този мач той бе надигран от австралиеца.

Стигна се до 5:3 за Хюит и Гришо за втори път трябваше да сервира, за да остане в сета, но този път и в мача. До това обаче така и не се стигна и Димитров загуби подаването си на нула, допускайки втори пробив в сета и общо трети в мача за крайното 6:4, 6:3.

Водещи

Най-четени