Григор Димитров не успя да изненада Федерер 24.10 | 23:38

Големият швейцарец отново надигра хасковлията

От Иво Вецев

Маестро Роджър Федерер показа на Григор Димитров, че има още много да учи, докато стигне висините, покорени от швейцареца, след като рекордьорът по титли от Големия шлем стигна до победа в два сета – 6:7 (4:7), 2:6 над българския суперталант.

Гришо изигра един от най-добрите си двубои от Уимбълдън насам, но това се оказа недостатъчно срещу световния №2, който се намира в умопомрачителна форма и ще се опита да атакува световния връх, въпреки че вече не е в пика на своята кариера.

Федерер игра пределно концентрирано, като непредизвиканите му грешки бяха далеч по-малко от фамозните уинъри, които раздразниха Димитров, особено през втория сет, след като швейцареца вкарваше почти всеки уинър на линиите, използвайки цялата ширина и дължина на корта.

Двубоят обаче можеше да се развие по много по-различен начин, ако при 6:5 в полза на Григор Димитров българинът се беше възползвал от 4-те брейк пойнта, които можеха да му донесат сет в сметката.

Това отчая Гришо, който допусна два ранни пробива и загуби тайбрека, а след това беше пробив при първия си сервис гейм, гарантирайки си удобна преднина. В самия край той го проби още веднъж и спечели с 2:6 втората част.

Въпреки загубата обаче Гришо показа отлична игра срещу световния №2 и загатна, че през следващия сезон може да подобри още играта си и да се намеси в спора на големите за титлите от турнирите на ATP, както и в Големия шлем.

Димитров затвърди точките си от миналия сезон в Базел (45), но това няма да му помогне да се изкачи нагоре в ранглистата и да атакува участие на финалния Мастърс в Лондон в края на годината.

Водещи

Най-четени