Григор Димитров отново е №112 в света на тениса 22.11 | 09:49

Добро представяне на турнира в Хелзинки ще осигури на българина рекордно класиране в световната ранглиста

От Георги Тотев

Първата ракета на България Григор Димитров отбеляза ново изкачване в световната мъжка ранглиста на ATP. В последното издание на класацията Гришо се изкачи с две места, което му отрежда 112-та позиция на планетата. С този прогрес младият български тенисист изравнява рекордното си класиране до момента.

През настоящата седмица пък Димитров ще запише последното си участие за годината. Хасковлията ще играе на изключително силния "Чалънджър" в Хелзинки с награден фонд 106,5 хил. долара. В първия кръг Гришо ще се изправи срещу водача в схемата - Тобиас Камке, ако победи Димитров не само ще продължи в следващата фаза на надпреварата, но ще запише и ново рекордно класиране в световната ранглиста.

В същото време вторият ни най-добър тенисист продължава да е Тихомир Грозданов (№564 в света), докато трети остава Димитър Кутровски (№579).

При жените Цветана Пиронкова остава на 35-то място в света, докато Диа Евтимова се изкачи до №255.

Добър скок пък очаква Елица Костова, която през последната седмица се представи много добре на турнира в Нова Зеландия, където се пребори за място във финала на надпреварата. Очаква се в следващото издание на ранглистата Костова да прогресира с 20 места в класирането, като в момента тя е 258-ма.

 

Водещи

Най-четени