Григор Димитров отпадна от турнира в Ротердам 13.02 | 14:15

Българинът загуби от Ернест Гулбис с 0-2 сета

От Краси Киров

Българинът Григор Димитров отпадна от тенис турнира в Ротердам с награден фонд от 1 милион и 500 755 евро. Гришо отстъпи на Ернест Гулбис (Латвия) с 4-6, 6-7 в 1/8 финалите в Ротердам 

Най-добрият български тенисист имаше проблеми със сервиса си, докато неговия съперник изпращаше истински снаряди от дъното на корта.

Гришо допусна пробив в третия гейм на първия сет, който се оказа решаващ. След това втория сет стигна до тайбрек, но там отново заработи силния сервис на латвиеца и той спечели тайбрека и мача.

Гулбис заби 12 аса срещу 5 на Григор, който направи своите асове само във втория сет. Гулбис вкара 76% от първия си сервис, срещу 54% на Григор.

Другата голяма разлика в мача, бе че номер 24 в света Ернест Гулбис спечели 1 от 5-те си точки за пробив, а Григор също имаше пет точки за пробив, но не успя да реализира нито една от тях. Това бе първи мач между двамата тенисисти в турнир на ATP.

По този начи Григор не успя да изравни точките си от миналогодишното си участие, когато стигна до 1/4 финалите и ще претърпи леко падане в ранглистата на ATP, където заема 24-то място в момента.

Ернест Гулбис ще играе с победителя от срещата Пол-Анри Матьо - Хуан Мартин Дел Потро. Именно аржентинската звезда Дел Потро спря Григор на четвъртфиналите миналата година и след това триумфира с титлата.

Вижте развитието на мача гейм по гейм в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени