Григор Димитров отстъпи до №11 в света 20.10 | 07:47

Гришо може да се завърне в топ 10 при силно представяне в Базел и Париж

От iNews.bg

От днес най-добрият български тенисист Григор Димитров официално не е в топ 10 в света в световната ранглиста на ATP.

23-годишният хасковлия отстъпва с една позиция и вече е 11-ти в най-новото издание на класацията, изпреварен от Анди Мъри, който пък се завръща в челната десетка, след като спечели турнира във Виена.

Изпадането на Димитров от топ 10 се дължи на загубения финал от Томаш Бердих в Стокхолм, където той имаше да защитава 250 точки от спечелването на първата в кариерата си титла в професионалния тенис.

До края на годината остават още два турнира, след които сезонът ще бъде официално закрит със заключителния турнир на 8-те най-добри в Лондон.

Григор може да се завърне в топ 10 при силно представяне в Базел (АTP 500) и Мастърса в Париж, като разбира се Мъри трябва да отпадне преди него. В момента разликата между двамата е едва 150 точки.

В топ 10 има още една промяна в сравнение с миналата седмица - шампионът от Стокхолм Томаш Бердих вече е №6 - за сметна на Кеи Нишикори, който вече е седми.

Лидер остава Новак Джокович, следван от Роджър Федерер и Рафаел Надал. Топ допълват Станислас Вавринка и Давид Ферер, а №8 е шампионът от US Open Марин Чилич, а девети - Милош Раонич.

Водещи

Най-четени