Григор Димитров отстъпи с една позиция в ранглистата 13.09 | 12:22

Българският тенисист вече е номер 58, а Борис Бакалов е новата трета ракета на България

От Краси Киров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бележи лек спад от една позиция в световната ранглиста на АТП, публикувана веднага след завършването на последния за годината турнир пт Големия шлем - US Open.

В нея Гришо вече е под номер 58 в света. 20-годишният хасковлия се готви в Париж за започващия следващата седмица турнир в Мец (Франция). 

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кутровски също регистрира малък спад - с четири позиции до номер 513 в света. Борис Бакалов вече е трета ракета на страната ни, след като се изкачи с цели 59 места и вече заема 631-а позиция в ранглистата на ATP, което е и негов личен рекорд.

Четвъртият ни тенисист в класацията - Тихомир Грозданов прогресира с две места до 644-а позиция в света. Тази седмица Тото записа най-големия успех в кариерата си на силния чалънджър в Шчечин (Полша) с 106 500 евро награден фонд, където надигра №78 в света Виктор Ханеску и се класира за осминафиналите.

Димътър Кузманов и Валентин Димнов също отбелязват сериозен прогрес, след като Мико скача с 25 места до номер 943, а Димов с 68 позиции, за да влезе в топ 1000 под номер 996.

В топ 10 при мъжете има само една промяна след приключването на US Open и тя е свързана с последното 10-о място, на което вече е Жо-Вилфред Цонга (Франция), който измести заемащия го Николас Алмагро (Испания). Като номер едно годината ще завърши Новак Джокович за първи път от близо десетилетие насам, след доскорошната доминация на втория и третия Надал и Феререр.

Четвърти е Анди Мъри (великобритания), следван  от Давид Ферер (Испания) и Робин Сьодерлинг (Швеция). На седмо място е Гаел Монфис (Франция), а топ 10 се допълва от Марди Фиш (САЩ) и Томаш Бердих (Чехия).