Григор Димитров попадна в основната схема на Мастърса в Шанхай 04.10 | 12:58

Гришо трябваше да мине през ситото на квалификациите, но в последния момент много тенисисти се отказаха и така той стана последният приет по право в основната схема на турнира

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров намери място в основната схема на силния турнир от сериите "Мастърс" в Шанхай (Китай), който започва след няколко дни.

Гришо трябваше да мине през ситото на квалификациите, но в последния момент много тенисисти, сред които Давид Ферер, Хуан Мартин Дел Потро, Гаел Монфис, Николай Давиденко, Давид Налбандян и др., се отказаха от участие и така българинът стана последният приет по право в основната схема на надпреварата.

На Мастърса в Шанхай завръщане на корта след повече от месец, ще направи световният номер 1 Роджър Федерер, а компания ще му правят тенисисти като Новак Джокович, Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга, Томаш Бердих, Янко Типсаревич и т.н.

Срещите от основната схема в Шанхай започват в неделя (7 октомври), като по-късно ще стане ясно кой ще е съперник на Гришо в първия кръг и кога ще е мачът му. Преди това трябва да бъде изтеглен жребият и организаторите на обявят програмата на турнира.

Водещи

Най-четени