Григор Димитров преодоля квалификациите в Париж 28.10 | 16:58

Българинът се класира за основната схема на турнира

От Константин Симидчийски

Първата ракета на България Григор Димитров намери място в основната схема на "Мастърс" турнира в Париж, след като днес родният тенисист постигна успех в две части над представителя на домакините Жонатан Дасниер дьо Вейжи - 6-2 7-6(2).

По този начин Григор затвърди впечатлението, че се намира в добра форма, след като през тази седмица той достигна до ¼-финалите на турнира в Базел. Там хасковлията бе на победа разстояние от мечтан двубой с Роджър Федерер, но загуба от Пол-Анри Матийо го лиши от подобно удоволствие.

Любопитното бе, че тайбрекът във втория сет бе осми за Григор Димитров в последните му четири мача.

Първият сет на двубоя протече изцяло под диктовката на Димитров, който не остави съмнения, че е по-класният състезател на корта. Сетът стартира равностойно и се стигна до равенство 2-2, именно тогава последваха и четири последователни гейма на сметката на Григор.

Така за 32 минути игра българинът дръпна с 1-0 и направи крачка към основната схема в Париж.

И вторият сет започна по подобие на първия, като двамата тенисисти започнаха да си разменят подавания. При 3-3 българинът допусна пробив, който за щастие върна още в следващия гейм. 

Постепенно се стигна и до тайбрек, където Димитров даде само две точки на Дьо Вейжи, осигурявайки си място в основната схема на турнира.

По този начин Гришо завоюва и 25 точки за ранглистата на ATP, а евентуална победа в първия кръг ще му гарантира дебют в Топ 50 на планетата.

Най-четени