Григор Димитров приключи с участието си на US Open 29.08 | 22:50

Българинът допусна загуба в първи кръг от французина Беноа Пер

От Константин Симидчийски

Вчера първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова се класира успешно за втори кръг на Откритото първенство на САЩ, но днес представителят ни при мъжете Григор Димитров не успя да последва стъпките й.

Хасковлията претърпя загуба със 7-5 3-6 6-7(4) 2-6 от французина Беноа Пер в среща от първия кръг на надпреварата, което и за него бе второ поредно поражение на тази фаза на турнира.

Както и често се случва на Григор Димитров напоследък, българският тенисист отново се оплака от здравословни проблеми, като на два пъти той поиска помощта на физиотерапевта. Димитров бе измъчван от болки в ходилото на левия крак, което и може би повлия на играта му срещу намиращия се на 49-о място в света Пер.

Първият сет бе белязан от поредица от пробиви, като при 6-5 Григор вече сервираше за спечелване на частта. Димитров бе безпогрешен и поведе с 1-0, но това се оказа и последният спечелен от него сет за деня.

Именно тогава българинът поиска за първи път помощта на физиотерапевта, като случайно или не, следващите три сета бяха записани на сметката на Беноа Пер. Французинът спечели убедително втората и четвъртата част, като единствено в третия сет Григор показа зъби, докарвайки нещата до неуспешен за него тайбрек.

Водещи

Най-четени