Григор Димитров приключи участието си в Маями 24.03 | 09:38

Гришо бе спрян от японеца Кеи Нишикори

От iNews.bg

Първата ракета на България Григор Димитров не успя да запише юбилейна победа №100 в кариерата си, след като допусна поражение от Кеи Нишикори в третия кръг на Мастърса в Маями.

Японецът надделя в два сета - 7-6(1) 7-5, а успехът бе под №150 за него в ATP тура. Освен това Нишикори поведе с 2-0 в преките двубои с българския си съперник, а на осминафиналите ще срещне испанеца Давид Ферер.

Въпреки загубата Григор има от какво да е доволен. Той си осигури чек за 27 685 долара от наградния фонд и защити 45-те точки от миналата година, благодарение на което има сериозни шансове за пореден път да подобри рекордното си класиране и да дебютира в топ 15 на световната ранглиста.

Мачът с Нишикори бе изключително равностоен и премина с предимство на сервиращите. В първия сет не се стигна до пробив и той трябваше да бъде решен след изиграването на тайбрек. Той започна ужасно за Димитров, който загуби първите пет разигравания, като в крайна сметка успя да спечели само една точка.

Във втората част Димитров допусна единствения пробив в срещата в 12-ия гейм. Той имаше аванс от 40:0, но допусна няколко грешки, които му костваха гейма и мача.

Следващият турнир, на който Григор е заявил участие, е започващият на 14 април Мастърс в Монте Карло.

Водещи

Най-четени