Григор Димитров продължава с похода си на Australian Open 16.01 | 13:15

Българинът ще играе за първи път в третия кръг на турнира

От Краси Киров

Григор Димитров подобри рекорда си на първия турнир от Големи шлем за годината – Australian Open

Най-добрият ни тенисист се класира за първи път за третия кръг на надпреварата. Там той ще срещне победителя от двойката между Милош Раонич (Канада) и Виктор Ханеску (Румъния).

Григор се справи днес с тайванеца Йен Хсун Лу в три сета – 6:3, 6:3, 7:6 (11). Най-любопитното в мача бе, че първо бе отложен заради големите жеги в Мелбърн, които достигаха до 43 градуса на сянка. След това пък срещата бе прекъсната заради дъжд и в крайна сметка подновена.

Димитров тръгна много настървено в мача и бе безкомпромисен за първия сет с 6:3. Последва отпускане от страна българина и той позволи на Йен да вземе три поредни гейм.

Веднага след това обаче Григор навлезе в добрата си форма и безапелационно спечели следващите 6 гейма, с което взе и втория сет в мача. В третия сет при резултат 2:1 за Григор и 40:40 срещата бе прекъсната заради дъжда, който пък е много дълго чакан в Австралия.

След това обаче Гришo се отпусна и позволи да бъде пробит на нула. Последва още един гейм на нула в полза на Йен. Все пак Гришо получи мачбол при 6:5, но не се възползва от него, а Йен докара двубоя до тайбрек.

Там тайванеца поведе с 4-2, но Гришо се стегна докара тайбрека до 6:6. Последваха два мачбола за Гришо, който не успя да ги реализира. Двамата си размениха по няколко мини пробива, но не можеха да се победят. Резултатът стана 12:11 в полза на Гришо и след непредизвикана грешка на Йен, Григор се поздрави с победата.

Гришо показа страхотен тенис от дълбочина. Той отправяше страховити удари от дъното на корта. Силата на неговия удар се вижда и при сервиса след като той записа 15 аса срещу 2 на своя съперник.

Българинът има леки проблеми с концентрацията след като направи 7 двойни грешки. Все пак Григор реализира 35 уинъра срещу 20 на своя съперник. Непредизвиканите грешки са 35 на 40 в полза на тайванеца, докато Григор реализира 5 от общо 31 точки за пробив.

Вижте развитието на мача гейм по гейм в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени