Григор Димитров решен да върви само напред 02.04 | 13:31

Българинът замина за Атина, където ще играе за Купа Дейвис

От Божидар Азманов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров замина днес за Гърция, където ще играе заедно с останалите ни национали в сблъсъка с домакините за Купа Дейвис. Мачовете са от 4 до 6 април.

На летище "София" Гришо сподели, че се радва, че е успял да постои 4-5 дни в България. Той заяви, че е концентриран върху изявите си за Купа Дейвис, а амбициите му се простират далеч по напред от 15-ото място в ранглистата, което заема.

"Досега не се бях прибирал в България за толкова дълго време – 4-5 дни. Имах доста време да тренирам, подготвихме се, но също така имаше и странични работи, през които трябваше да мина. Радвам се, че имах възможност да се прибера за повече време, но ще гледам и за повече занапред", сподели Григор пред микрофона на bTV.

"Оттук нататък се надявам да вървя само нагоре. Не се задоволявам с 15-ото място и имам още потенциал, който да покажа, и още турнири, в които трябва да играя, а лятото тепърва започва. В Монако продължавам на клей. Това определено е специален турнир за мен", добави хасковлията.

Какво каза Григор Димитров за мачовете с България за Купа Дейвис вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени