Григор Димитров с ново рекордно класиране в световната ранглиста 09.05 | 09:19

19-годишният ни талант бележи прогрес с 2 места и вече е 64-а позиция в света

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да се изкачва в ранглистата на ATP и тази седмица отбелязва ново рекордно класиране. 19-годишният ни талант бележи прогрес с 2 места и вече е 64-а позиция в света.

Тази седмица Гришо ще почива, а през следващата ще участва на турнира на клей от категорията ATP 250 в Ница (Франция) с награден фонд 398 250 евро. Там Димитров ще играе редом с тенисисти като Давид Ферер (Испания), Томаш Бердих (Чехия), Николас Алмагро (Испания), Маркос Багдатис (Кипър), Александър Долгополов (Украйна), Николай Давиденко (Русия), Давид Налбандиян (Аржентина), Анди Родик (САЩ) и т.н.

Освен Гришо, рекордно класиране в ранглистата отбелязва и втората ни ракета при мъжете Димитър Кутровски. Той се изкачва с 3 позиции до номер 490 в света. Третият ни най-силен тенисист - Тихомир Грозданов, който достигна до финала на турнира Zagorka Tennis Cup във Варна, също се изкачва с две места и вече заема 551-а позиция и е само на две места от личния си рекорд (449-о място).

В топ 10 при мъжете има само една промяна и тя е свързана с последните две места, където Гаел Монфис (Франция) и Николас Алмагро (Испания) размениха местата си, като французинът вече е девети, а испанецът - десети.

Лидер продължава да е Рафаел Надал (Испания), следван от Новак Джокович (Сърбия), като разликата между двамата става все по-малка. Трети е Роджър Федерер (Швейцария), следван от Анди Мъри (Великобритания) и Робин Сьодерлинг (Швеция). Шести е Давид Ферер (Испания), седми - Томаш Бердих (Чехия), а осмото място е за Юрген Мелцер (Австрия).

Водещи

Най-четени