Григор Димитров се завърна в Топ 70 на света 03.10 | 11:00

От тази седмица хасковлията заема 70-та позиция в ранглистата на ATP, докато лек спад отбеляза първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова

От Константин Симидчийски

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна официално в Топ 70 на световния мъжки тенис, като от днес талантливият хасковлия заема №70 в ранглистата на ATP. Скокът на Гришо е в следствие на отличното му представяне на турнира в Банкок, където младият българин достигна до 1/4-финалите, отстъпвайки на бъдещия шампион Анди Мъри.

Втората ни ракета Димитър Кутровски от своя страна отбеляза спад от десет места до №482, докато третият по ранкинг тенисист на България Тихомир Грозданов е 570-ти на планетата.

Примата ни в женския тенис Цветана Пиронкова запази мястото си сред 50-те най-добри в света, макар и отстъпвайки с две места до №49. Вчера Цвети приключи с участието си в Пекин още на старта, отстъпвайки в два сета на шампионката от US Open Саманта Стосър.

Лек спад в ранглистата отбелязват и останалите ни две състезателки в Топ 200 на световния женски тенис - Диа Евтимова и Елица Костова, които от тази седмица вече заемат съответно 151-а и 155-а позиция в ранкинга на WTA.

Рекордно класиране обаче отбелязват други две българки - Александрина Найденова и Изабелла Шиникова, които се изкачиха до съответно №343 и №355 в света.

Най-четени