Григор Димитров срещу Жулиен Бенето след 18:00 часа днес 24.10 | 13:36

Срещата ще се играе на нетелевизионния корт номер 2 в Базел, което означава, че няма да може да се проследи на живо в интернет или по телевизията

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с чудесна победа над номер 32 в света Виктор Троицки (Сърбия) в първия кръг на силния турнир в Базел (Швейцария), който е с награден фонд 1 934 000 евро.

21-годишният хасковлия бе безкомпромисен, разгромявайки опонента си с 6:3, 6:2 и продължи напред, а днес излиза на корта за мача си от втория кръг, в който негов съперник ще бъде французинът Жулиен Бенето.

Срещата ще се играе на нетелевизионния корт номер 2 в Базел, което означава, че няма да може да се проследи на живо в интернет или по телевизията. Двубоят на Гришо с Бенето е трети на този корт за деня, като мачовете започват в 15:00 часа българско време, така че срещата на българина се очаква да започне около или след 18:00 часа българско време.

Досега Гришо и французинът са се срещали само един път - на турнира в Гщаад през юли тази година, когато Григор надделя над съперника си в три сета - 3:6, 6:4, 6:1.

При евентуален успех над Бенето, следващият опонент на Димитров в Базел ще бъде победителят от двубоя между ветерана Николай Давиденко (Русия) и съперникът му, който ще бъде определен от мача между участващите с "уайлд карт" Хенри Лааксонен (Швейцария) и Пол-Анри Матийо (Франция).

При нова победа в третия кръг пък Гришо ще има уникалния шанс да се срещне със своя идол Роджър Федерер (Швейцария), който е петкратен шампион в Базел и който разбира се, също трябва да преодолее следващите си двама противници.

Федерер е и единственият тенисист от т. нар. "голяма четворка", срещу който българският талант не е играл, след като вече записа мачове срещу Рафаел Надал, Анди Мъри и Новак Джокович.

Водещи

Най-четени