Григор Димитров срещу Томаш Белучи на старта в Куинс 04.06 | 19:39

В случай, че преодолее световния номер 25, негов съперник във втория кръг ще бъде победителят от двубоя между Марсел Илхан и Ян Хайек.

От Константин Симидчийски

Намиращият се на 25-а позиция в ранглистата на ATP Томаш Белучи е съперникът на Григор Димитров в първия кръг на силния тенис турнир в Куинс, стартиращ утре.

Надпреварата на Острова ще даде начало и на сезона на трева за 2011, а турнирът в Куинс Клъб е традиционно считан за основна загрявка преди предстоящия съвсем скоро "Уимбълдън".

Опонентът на Димитров е 23-годишен и е родом от Бразилия, като до този момент двамата младоци са се изправяли само веднъж един срещу друг. Това се случи във втори кръг на квалификациите за Откритото първенство на САЩ, когато бразилецът записа успех над родния тенисист с резултат 6-3 6-3.

За Григор Димитров това ще бъде и общо трето участие в Куинс до този момент, като най-доброто му постижение там е минаването на първи кръг. Това се случи и при двете му участия на Острова, където обаче в последствие отстъпи на Жил Симон и Фелисиано Лопес.

В случай, че хасковлията се справи със съпротивата на Белучи, то във втория кръг негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Марсел Илхан и Ян Хайек.

Водещи

Най-четени