Григор Димитров стартира с американец на Ролан Гарос 25.05 | 14:59

Джокович и Федерер може да се срещнат още на полуфиналите

От Краси Киров

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе с американеца Доналд Йънг в първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Досега Григор Димитров и Доналд Йънг са играли два пъти на турнири на АТП и са си разменили по една победа.

Българинът побеждава с 6:4, 2:6, 7:6(2) в първия кръг на турнира в Уинстън Салем миналата година, а тази година в Мемфис губи с 6:7(4), 6:4, 6:7(6).

Димитров е номер 95 в световната ранглиста. Доналд Йънг e 50-ти в света, е висок 183 см и тежи 73. Няма титли от турнири на ATP в кариерата си и е спечелил 1 199 168 долара от наградни фондове. Преди това стана ясно, е Цветана Пиронкова ще излезе срещу Янина Викмайер (Белгия) в първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

След тегления жребий днес стана ясно, че световният номер 1 Новак Джокович (Сърбия) и номер 3 Роджър Федерер (Швейцария) попаднаха в една и съща част на схемата на турнира.

Джокович спечели три поредни титли от турнири от Големия Шлем, а Федерер загуби от Рафаел Надал (Испания) на финала миналата година. Тогава Феререр победи Джокович на полуфиналите на Откритото първенство на Франция, слагайки край на серията му от 43 поредни победи.

Джокович, който за пръв път е поставен под номер 1 в схемата на "Ролан Гарос" ще играе в първия кръг с 97-ия в ранглистата Потито Стараче (Италия). Евентуалните му следващи съперници са Лейтън Хюит (Австралия), както и номер 5 Жо-Вилфред Цонга (Франция) на четвъртфиналите.

Роджър Федерер ще срещне Тобиас Камке (Германия) в първия кръг. Томаш Бердих, Марин Чилич и Хуан Мартин Дел Потро са сред възможните съперници на швейцареца на четвъртфиналите.

Шесткратният шампион Рафаел Надал (Испания) започва срещу Симоне Болели от Италия. Сред вариантите за противник на четвъртфиналите са Янко Типсаревич, Жулиен Бенето, Николас Алмагро и Филип Колшрайбер.

При жените Серина Уилямс (САЩ) и Мария Шарапова (Русия) може да се срещнат на четвъртфиналите. Американката спечели титлата през 2010-ра година, а Шарапова се надява на първи трофей от Париж в кариерата си.

Миналогодишната шампионка На Ли (Китай) стартира с мач срещу Сорана Кърстя (Румъния). На четвъртфиналите може да се срещнат шампионката от Откритото първенство на Австралия и номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус) и шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стосър (Австралия), а На Ли може да играе с шампионката от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия).

Водещи

Най-четени