Григор Димитров стартира с победа в Монте Карло 14.04 | 18:30

Българският тенисист започна успешно сезона си на червена настилка

От Константин Симидчийски

Първата ракета на България Григор Димитров стартира с победа на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, след като днес хасковлията подчини с 6-3 6-2 белгиеца Ксавие Малис в среща от първи кръг.

Това бе първи мач на Гришо на клей настилка за 2013 година, като по този начин той взе и реванш от Малис за загубата си в Букурещ през миналия сезон.

След днешната си победа Григор Димитров си осигури 17 235 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата, а нов успех би му донесъл общо 32 700 евро и 90 точки, с които ще си даде сериозни шансове за дебют в Топ 30 на света. 

Съперник на Григор Димитров във втори кръг ще бъде сърбинът Янко Типсаревич, който е поставен под №8 в основната схема. Статистиката на Гришо срещу Типсаревич не е никак положителна, като до момента той е загубил всичките си три мача срещу този съперник. Още по-притеснителното е, че нашето момче не може да се похвали дори със спечелен сет срещу втората ракета на Сърбия. Мачът между двамата ще бъде изигран в сряда,

Сблъсъкът между Димитров и Малис стартира с колеблив сервис на българина, който на два пъти бе изправен пред угрозата да допусне пробив. Подаванията на Гришо обаче издържаха, а при 2-1 той записа и първи пробив при сервис на белгиеца. Веднага след това обаче Димитров върна жеста, също допускайки пробив при свое подаване.

При 3-2 Гришо записа втори пробив и дръпна с 4-2, а за щастие след това успя и да го затвърди, довеждайки нещата до 5-2 в своя полза. При 5-3 българският тенисист не показа колебания и успешно затвори сета в своя полза.

Втората част премина още по-убедително за хасковлията, който даде само два гейма на своя опонент. Доминацията на Григор бе абсолютна, за което свидетелстваше и авансът му от 5-1 гейма във втория сет.

При 1-5 Малис върна един гейм, но веднага след това Гришо сложи точка на спора, печелейки мача с 6-3 6-2.

Водещи

Най-четени