Григор Димитров стартира срещу американец на Уимбълдън 20.06 | 13:18

Българинът ще срещне 140-ия в света Райън Харисън

От iNews

Тенисист номер 1 на България  Григор Димитров ще стартира участието си на Уимбълдън срещу американеца Райън Харисън (САЩ).

Двамата ще се срещнат в първия кръг на на Откритото първенство на Великобритания, което започва в понеделник.

Най-добрият български тенисист е поставен под номер 11 в основната схема на турнира като заема и 13-та позиция в ранглистата на ATP.

Райън Харисън е с една година по-млад от Григор, а преди време бяха сравнявани като големи таланти. Засега единствено Григор успява да се реализира на световно ниво. 188-сантиметровият американец се намира на 140-то място в ранглистата и няма спечелени титли от ATP.

Най-доброто му класиране е 43-то място. Интересното е, че в началото на месеца Харисън игра срещу Димитър Кутровски на "Чалънджър" на трева в Нотингам и загуби от втората ракета на България с 4:6, 6:2, 6:7(7).

Григор Димитров е в горната половина на схемата, в която са поставеният под номер 1 Новак Джокович (Сърбия) и защитаващият титлата си Анди Мъри (Великобритания).

При победа над американеца Григор ще се изправи срещу Люк Савл или Доминик Тийм. Първият по-сериозен съперник пред българина е Александър Дългополов, с който може да се падне в третия кръг.

Водещи

Най-четени