Григор Димитров съвсем близо до мач с Джокович 06.10 | 11:16

Сърбинът очаква Гришо във втори кръг на "Мастърс"-а в Шанхай

От Константин Симидчийски

Първата ракета на България Григор Димитров стартира срещу испанеца Пабло Андухар на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай, отреди жребият на надпреварата.

Любопитното е, че ако Гришо преодолее този съперник и се класира за втори кръг на турнира, то там негов съперник ще бъде един от водещите тенисисти в света за настоящия момент - Новак Джокович. Досега Димитров никога не се е изправял срещу сърбина, като това би било първи мач помежду им.

26-годишният Пабло Андухар се намира на 41-а позиция в ранглистата на ATP, като до този момент Григор Димитров е излизал два пъти срещу испанеца. В първия мач българинът се наложи с 2-1 сета в Женева, а във втория се отказа поради контузия в първия сет.

При успех над Андухар Григор Димитров ще спечели 45 точки за световната ранглиста, които обаче няма да добави към актива си, тъй като има да защитава точно толкова от миналата година.

За последно хасковлията игра на "Мастърс"-а в Токио, където обаче допусна тежка загуба от аржентинеца Хуан Монако.

Водач в основната схема в Шанхай е световният №1 Роджър Федерер, който във втори кръг ще играе с квалификант или представителя на домакините Дже Джанг.

Водещи

Най-четени