Григор Димитров тренира с Роджър Федерер 15.02 | 11:25

Българинът размени няколко удара с легендата в тениса и своя идол

От Краси Киров

Талантливият български тенисист Григор Димитров направи тренировка с най-голямата легенда в тениса и негов идол - Роджър Федерер. 

В сряда Гришо достигна до четвъртфиналите на силния турнир в Ротердам с награден фонд 1 575 875 евро, след като победи бившия номер 3 в света Николай Давиденко с със 7-5; 6-3.

За да продължи на полуфиналите, днес от 13:30 ч. българско време Гришо ще се изправи срещу един от най-близките си приятели на АТР тура и партньор на двойки Маркос Багдатис.

През вчерашния ден хасковлията имаше ден за почивка и усилено се подготвяше за следващия си двубой, тренирайки в компанията на не кой да е, а с един от своите идоли и шампион от изминалата година Роджър Федерер, с когото могат да се срещнат единствено на финала.

"Благодаря на всички за подкрепата. Направих две много добри победи през тази седмица в Ротердам след два трудни двубоя. Утре ще е четвъртфиналът ми срещу Маркос. Нямам търпение и очаквам да се получи един страхотна битка", сподели Гришо на своите приятели и фенове във Фейсбук вчера веднага след победата.

Григор определено намери своето място сред световния елит след като за негова приятелка е спрягана суперзвездата Мария Шарапова.

Уникалните снимки от тренировката на Гришо и Федерер може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени