Григор Димитров триумфира с десета титла в кариерата си 06.03 | 17:23

Първата ракета на България си тръгва с титла от "Чалънджър"-а в Шербург

От iNews.bg

Григор Димитров триумфира с титла номер 10 в кариерата си до този момент, след като днес талантливият българин победи французина Никола Маю на финала на турнира от сериите "Чалънджър" в Шербург (Франция) с награден фонд 42,500 евро.

Димитров се наложи с резултат 2:0 сета - 6-2, 7-6 (4) и надви представителя на домакините. По този начин Гришо си върна на Маю за загубата в Орлеан през 2010 г., когато двамата отново бяха на финал.

През първата част равностойна игра имаше само до четвъртия гейм, след който Григор не даде нито гейм на своя опонент и затвори сета при резултат 6-2 за само 23 минути на корта.

Вторият сет стартира неприятно за българина, който допусна пробив в своето подаване, но за негов късмет съумя да го върне мигновенно. Колебливите изяви на Димитров при сервис продължиха и той допусна нов пробив, който в последствие Маю затвърди за 1-3. Българинът обаче демонстрира характер и навакса изоставането си в сета, довеждайки нещата до тайбрек.

Там Григор показа по-здрави нерви и си осигури успеха в мача, благодарение на което и ще се поздрави с 6,150 евро от наградния фонд, а към неговия актив в ранглистата на ATP ще бъдат прибавени 90 точки, които ще го изкачат до рекордното за него 71-о място в света.

През следващата седмица най-добрият ни тенисист ще участва на "Чалънджър"-а в Сараево, където в първи кръг ще срещне бившия №36 в света Карол Бек.

Водещи

Най-четени