Григор Димитров ще представя България на Олимпийските игри 26.06 | 19:00

Младият българин получи виза за Игрите в Лондон, като участие там ще вземе и първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова

От Константин Симидчийски

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на Олимпийските игри в Лондон това лято, след като днес Международната тенис федерация (ITF) обяви списъка с одобрените за това състезатели.

Общо 45 държави ще изпратят в Лондон свои представители в тениса, а България ще има двама - по един в схемата при мъжете и жените.

Така Григор Димитров се присъединява при първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова, като по всяка вероятност двамата ще представят страната ни и при смесените двойки. Нещо, което вече сториха сравнително успешно в надпреварата "Хопман Къп" в началото на годината.

По този начин Григор Димитров отново влиза в историята на българския тенис, превръщайки се в първият ни състезател от мъжки пол, който ще участва на Олимпийски игри. При жените това вече са правили четири състезателки - сестрите Малееви и Елена Пампулова.

Олимпиадата в Лондон стартира на 28 юли, като мачовете ще бъдат играни на кортовете на "Уимбълдън". Финалът на тенис надпреварата ще бъде на 5 август.

Водещи

Най-четени