Григор Димитров ще търси класиране на полуфинал в Торонто 08.08 | 11:00

Българинът ще излезе срещу Кевин Андерсън около 22:00ч. тази вечер

От iNews

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще атакува първия си полуфинал в турнир от сериите "Мастърс" в Торонто с награден фонд 3,77 милиона долара.

За целта българина трябва да се справи със своя опонент Кевин Андерсън (Южна Африка). Двамата се изправят един срещу други в 1/4 финалите на турнира. Досега Кевин и Григор са се срещали пет пъти, като българинаима четири победи срещу своя съперник.

Григор Димитров се намира в серия от три поредни успеха срещу Кевин Андерсън. Последната победа на Гришо бе на финала на турнира в Акапулко тази година. Очаква се срещата между Кевин Андерсън и Димитров да започне около 22:00 часа българско време.

Преди това от 20:00 часа на корта в Торонто ще излязат Анди Мъри и Джо-Уилфрид Цонга. Именно победителят от този мач ще се изправи срещу Григор Димитров в полуфиналите на турнира, естествено ако Гришо се класира за тази фаза.

Иначве Григор Димитров определи своите шансове срещу Кевин Андерсън като добри. Той говори след победата над Томи Робредо снощи като сподели, че не му е било никак леко:

"Никога не е леко, когато играеш срещу Томи. Той е невероятен боец. Дори когато имах аванс от 4:2, знаех, че няма да завърша лесно мача. Със загубата на втория сет загубих и набраната инерция в мача и трябваше да работя малко повече за успеха. Доволен съм от начина, по който приключих срещата", коментира Димитров.

"Знам, че се намирам в добра позиция в момента. Кевин Андерсън записа добра победа срещу Стан. Утре е друг ден, друг мач. Мисля, че имам добри шансове", коментира Димитров късно снощи.

Водещи

Най-четени