Григор мечтае за финал в Стокхолм 19.10 | 14:17

Българинът очаква здрава битка в полуфиналите на турнира

От Иво Вецев

След поредната си победа на турнира в Стокхолм Григор Димитров коментира, че е щастлив от записаната силна серия и, че се чувства много добре в залата в Стокхолм.

Талант №1 на България в тениса записа категоричен успех с 6:4, 6:2 над Кени дьо Шепе и ще спори за място на финала срещу сензацията на турнира Беноа Пер, който удари Милош Раонич на четвъртфинала.

"Добър мач стана - определено е хубаво да запишеш няколко поредни победи. Винаги ми е приятно да играя в зала, а и се наслаждавам на вечерното шоу", коментира Гришо след двубоя.

"Надявам се в следващия кръг да се представя дори по-добре. В Швеция се чувствам комфортно и защо да не стигна още по-напред", каза българинът с усмивка, след като вече подобри миналогодишното си представяне, при което стигна до четвъртфиналите в Стокхолм.

"Тези турнири са едни от най-хубавите през сезона и, разбира се, вече сме в края на годината и всеки е изморен, но в същото време това те мотивира през тези последни няколко седмици.

Бен (Беноа Пер - следващият съперник на Григор) е непредвидим. Познаваме се от доста време и играта му е много добра. Днес изигра силен двубой, а аз изгледах почти цялата му среща с Раонич.

Той се защитава отлично и се представя силно на сервис-геймовете си. Определено няма да е лесно, ще бъде битка. И двамата се чувстваме добре и се надявам, че ще направим силен двубой", каза още Димитров.

Водещи

Най-четени