Гришо би втори американец в Шанхай и е на четвртфинал 12.10 | 10:44

Почти сигурно е, че следващият му противник ще бъде пак Надал

От iNews.bg

Григор Димитров взе скалпа на втори американец на Мастърса в Шанхай. Нашето момче отнесе с 2:0 сета (6:3 и 7:6 (3) бомбардира от Щатите Сам Куери за по-малко от час и половина игра. Хасковлията вече е на четвъртфинал в мегаполиса, а там го чака почти сигурно Рафаел Надал. Гришо ще има възможност да вземе реванш от Матадора, който преди няколко дни го би в полуфинал в Пекин.

Григор имаше леки колебания в началните минути, но още във второто си подаване записа гейм на нула за 2-1, а след това осъществи и пробив, който реши първата част. Куери направи първата си двойна грешка при 15-30, а в следващото разиграване Димитров добре се защити със сечения си бекхенд преди да пласира форхенд уинър по правата, за да си заслужи брейкбол, който материализира.

Българинът затвърди пробива, а в осмия гейм при 5-2 изпусна три сетбола, след като поведе с 0-40 в подаването на американеца. Все пак няколко минути по-късно Григор приключи първата част с ас.

Вторият сет започна с леко отпускане на Димитров, който изигра изпълнен с грешки свой първи сервис гейм и бе пробит на нуло за 0-2. Реакцията му обаче беше категорична – моментален рибрейк, също на нула, като в последната точка нашият вдигна публиката на крака с интелигентен прехвърлящ удар.

Заредиха се спокойни за сервиращите геймове, а след точно час игра Димитров приключи осмия с ас за 4-4. Григор на два пъти повеждаше в началото на 11-ия, но последваха няколко негови грешки и при 6-5 Куери си гарантира минимум тайбрек. На геймбол при 40-30 нашият направи двойна грешка, но след това приключи успешно гейма си.

Куери пръв поведе с минипробив, но Димитров го върна бързо, а след ас на българина двамата смениха полетата при 3-3. Малко по-късно американецът сбърка воле на мрежата и Григор дръпна с 5-3, а след нова негова грешка, този път от бекхенд, вече имаше три сетбола, първите от два от които на свой сервис. И още от първия сложи точка на спора след 80 минути игра, предаде Sporta.bg.

Най-четени