Гришо и Багдатис приключиха участието си в Ротердам 12.02 | 19:04

Българинът и кипърският му партньор загубиха с 6:7(4), 1:6 от австрийско-словашкия дует Юлиян Кновле / Филип Полашек в първия кръг на двойки

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и кипърският му партньор Маркос Багдатис допуснаха загуба още в първия кръг на турнира в Ротердам (Холандия). Те приключиха участието си в надпреварата на двойки след поражение с 6:7(4), 1:6 от австрийско-словашкия дует Юлиян Кновле / Филип Полашек.

Срещата започна добре за Гришо и Багдатис, които успяха да пробият съперниците си в началото на първия сет и поведоха с 4:1. След това те достигнаха до възможност за нов пробив, но не успяха да я реализират.

Вместо това Кновле и Полашек стигнаха до изравняване - 4:4, а после вкараха сета в тайбрек, който спечелиха със 7:4, повеждайки в резултата.

На старта на втората част двата тима си размениха по един гейм за 1:1, но после австрийско-словашкият тандем спечели пет поредни гейма, с които затвори сета с 6:1, а с това и мача.

Така Григор Димитров приключи участието си на двойки в Ротердам, но продължава в надпреварата на сингъл, където негов съперник на четвъртфиналите ще бъде руснакът Николай Давиденко.

Водещи

Най-четени