Гришо излиза срещу Йежи Янович тази вечер 13.08 | 08:33

Това ще бъде първи официален мач между Гришо и полския гигант

От iNews.bg

Днес най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за първия си мач на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) с награден фонд над 4 000 000 долара.

23-годишният хасковлия започва участието си срещу 203-сантиметровия поляк Йежи Янович, който си осигури мач с българина, след като преодоля Теймурас Габашвили от Грузия с 6-4 6-4 в първия кръг на турнира, в който Димитров почиваше, защото е седми поставен в основната схема.

Мачът на Гришо с Йежи Янович е първи в програмата на корт № и ще започне в 18:00 часа българско време.

Това ще бъде първи официален мач между Димитров и Янович, като българинът записа победа над полския си връстник на демонстративния турнир "The Boodles" в Англия миналото лято. Освен това двамата са се срещали два пъти при юношите, като са си разменили по една победа.

Йежи Янович, който е връстник на Григор, се намира под №65 в ранглистата на ATP в момента, а най-доброто му класиране е №14, постигнато точно преди година (август 2013 г.).

Полякът е един от най-високите играчи в тенис тура с ръст от 203 сантиметра. 23-годишният поляк е №65 в ранглистата на ATP в момента, а най-доброто му класиране е №14, постигнато през август 2013 г.

Ако преодолее Янович хасковлията ще защити 90-те точки от достигането си до осминафиналите в Синсинати през миналия сезон, а там ще срещне един измежду Жулиен Бенето, Гийермо Гарсия-Лопес, Блаж Рола или Джеймс Уорд.

Сред вариантите за четвъртфиналите пък са Станислас Вавринка и Марин Чилич, а на полуфиналите по всяка вероятност ще чака шампионът от Уимбълдън Новак Джокович.

Най-четени