Гришо инкасира четвърта поредна загуба 08.10 | 15:26

Българинът загуби в две части от Кей Нишикори в Шанхай

От iNews.bg

Първата ракета на България Григор Димитров записа ранна загуба на "Мастърс"-а в Шанхай, след като днес хасковлията бе елиминиран в първи кръг от 18-ия в света Кей Нишикори в две части - 3-6 4-6.

Това бе първи мач между двамата до този момент, но за съжаление на Гришо и всички български фенове, японският тенисист грабна победата и се класира за втори кръг. Димитров пък не успя да защити 45-те си точки от миналата година, което и вероятно ще доведе до нов негов спад в световната ранглиста.

Като цяло Гришо отново бе далеч от най-доброто си ниво в днешния ден, като във всеки един от компонентите хасковлията допускаше твърде много грешки. За българския тенисист това е и четвърта поредна загуба, което потвърждава впечатленията за слаба форма.

Следващият турнир на Григор Димитров ще се проведе в Швеция, като той ще вземе участие в надпреварата от ATP 250 в столицата Стокхолм. Там Гришо ще бъде сред поставените тенисисти, като участие в турнира ще вземат имена от ранга на Давид Ферер, Михаил Южни, Бърнард Томич и други.

Двубоят между Димитров и Нишикори нямаше как да стартира по-лошо за българина. Гришо стартира разконцентриран и допусна пробив още в първото си подаване, което даде аванс на японеца от самото начало. В течение на сета българинът така и не успя да върне пробива, а при 3-5 дори допусна втори пробив, когато сервираше за оставане в частта.

Втората част стартира по-равностойно, като двамата тенисисти се редуваха да печелят подаванията си. При 2-2 хасковлията пропиля златен шанс, като пред него се откриха цели три възможности за пробив, които обаче не бяха използвани.

Това сякаш още повече сломи волята на хасковлията, а при 4-5 се повтори сценарият от първия сет. Димитров отново сервираше за оставане в сета, а и мача, но в най-неподходящия момент българинът допусна пробив, давайки победата на Нишикори.

Водещи

Най-четени