Гришо не даде сет и на Алекс Болт 10.02 | 15:21

В третия кръг на Аустрелиън Оупън Димитров ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста

От iNews.bg

Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън след нова чиста победа, този път над участващия с "уайлд кард" представител на домакините Алекс Болт – 7-6 (1), 6-1, 6-2, предаде БГНЕС.

Първата ни ракета имаше затруднения само в дебютния сет, когато австралиецът бе равностоен и стигна до тайбрек, където обаче 29-годишният хасковлия спечели безапелационно, давайки само една точка на опонента. Във втората част Григор бе безкомпромисен и се доближи на сет от крайния успех след само 26 минути игра.

Третият бе идентичен, като Димитров имаше колебания в четвъртия гейм и в този, който сервираше за успеха, обръщайки от 0-30, но се справи и предотврати евентуалното връщане на Болт в мача. Така, нашият тенисист достигна до третия кръг на надпреварата, след като на старта се справи отново в три сета с хърватина Марин Чилич.

Григор взе първия си мач срещу 166-ия в света Болт, а за място на осминафиналите 18-ият в схемата ще спори с Пабло Кареньо Буста. Двамата с Димитров имат по три победи в съперничеството помежду си, като последният мач бе спечелен от испанеца през 2018 година – на четвътфиналите в Барселона с 6-4, 7-6 (4).

"Много съм щастлив, че победих местна надежда. Надявам се феновете да могат да му се радват скоро. Благодаря на моите сънародници, винаги е специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от него. Чест е да играя в такава обстановка. Опитах да запазя концентрация колкото се може по-дълго. Искам да се наслаждавам максимално на турнира, на престоя си тук, на публиката, която се завърна", каза той в интервюто си след срещата.

За трети кръг се класираха още Душан Лайович, Тейлър Фриц, Адриан Манарино, Александър Зверев и представителят на домакините Ник Кирьос, който ще играе с Доминик Тийм в един от най-интригуващите сблъсъци от следващата фаза.

Водещи

Най-четени