Гришо остава 48-и в света, Лазов и Кузманов с рекордни класирания 13.11 | 13:43

Шансовете на Григор Димитров да завърши годината в топ 50 са много големи

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази позицията си в ранглистата на ATP и през тази седмица продължава да е под номер 48 в света, което е и най-доброто класиране в кариерата му до момента, както и най-добрият ранкинг въобще на българин в световната ранглиста.

Шансовете на 21-годишният хасковлия да завърши годината в топ 50 са много големи, въпреки че той приключи сезона с участието си на Мастърса в Париж.

До края на годината предстои да се проведе заключителен Чалънджър турнир, който по подобие на финалния Мастърс в Лондон, събира най-добре представилите се тенисисти в тези състезания през сезона и при добро представяне, евентуално някой от тях може да измести Григор, но вероятността за това е малка.

През тази седмица двама българи отбелязаха лични рекорди в класацията на ATP. Националният шампион и втора ракета на България Александър Лазов се изкачи с една позиция и подобри старото си най-добро постижение, като вече е на 491-о място.

Третата ни ракета Димитър Кузманов също може да се похвали с рекордно класиране, след като прогресира с цели 28 позиции до номер 569 в света.

В топ 10 няма никакви промени, като Новак Джокович, който късно снощи триумфира в турнира на 8-те най-добри в Лондон, ще завърши годината като номер 1 в света, следван от Роджър Федерер и Анди Мъри.

Въпреки че пропусна голяма част от сезона заради контузии, Рафаел Надал запазва мястото си в голямата четворка, а под номер 5 е сънародникът му Давид Ферер. Шести е Томаш Бердих, седми - Хуан Мартин Дел Потро, а топ 10 се допълва от Жо-Вилфред Цонга, Янко Типсаревич и Ришар Гаске.

Водещи

Най-четени