Гришо отпадна от Australian Open в Мелбърн 20.01 | 11:11

Младият американец Франсис Тиафо разби на пух и прах мечтите на ракета №1 на България

От iNews

Младият американец Франсис Тиафо разби на пух и прах мечтите на Григор Димитров за нещо голямо на Australian Open. В Мелбърн янкито, който днес навърши 21 години попиля нашето момче с 3-1 сета (7:5, 7:6 (6), 6:7 (1), 5:7 ) и се класира на четвъртфинал за сметка на българина, пише sporta.bg.

Очакванията на феновете на хасковлията и на букмейкърите бяха за сравнително безметежна победа, но реалността е друга. И е много жестока, защото видимо отпадналия физически опонент на родна ракета №1 съумя да се справи и да бие. Явно дори присъствието в щаба на Гришо на обаятелна и опитна фигура като Андре Агаси не може да промени бързо примиренческото му поведение в в сюблимните моменти. 

За пример могат да се дадат куп ситуации от мача срещу Тиафо. В първия сет Димитров пропусна 7-8 точки за пробив, когато все пак направи такъв - то съперникът моментално го върна. Във втората част пък се стигна до тайбрек, в който Гришо имаше цели 3 сетбола при 6:3 точки в своя полза. Вместо лесно да затвори частта, то американецът изравни за 6:6, а нашият представител разочароващо подари успеха на опонента си с двойна грешка.

В третата част Григор върна пробив, но после пак се стигна до тайбрек. Този път Гришо помете чернокожият янки с корени от Сиера Леоне и му даде само 1 точка. После видимо Тиафо физическис е срина. Трябваше му и помощ от физиотерапевт. Той едва се движеше по корта и изглеждаше,ч е всеки момент ще припадне от умора. 

Това обаче не го сломи и в четвъртия сет Франсис с много воля и качествен тенис наложи волята си над объркания и взимащ грешни решения Григор.

За съжаление Димитров ще изгуби и точки за ранглистата и ще се свлече още в класацията. Причината е, че миналата година той стигна топ 8 в Мелбърн, а сега изхвърча на по-ранен етап.

Водещи

Най-четени