Гришо пребори Джокович, но не и Федерер за любимец на феновете 06.11 | 10:06

Григор Димитров бе номиниран в общо три категории на годишните ATP награди

От iNews.bg

Ракета №1 на България Григор Димитров зае трето място в категорията "любимец на феновете" на традиционните годишни награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) . 

За този приз гласуват феновете, които предпочетоха Гришо пред световния номер 1 Новак Джокович и първата ракета на Япония Кеи Нишикори. 23-годишният хасковлия обаче остана зад легендите Роджър Федерер и Рафаел Надал.

За Маестро Федерер това е общо 29-ти индивидуален приз в паметната му кариера, като той стана любимец на феновете за 12-та поредна година.

Рекордьорът по титли от Големия шлем печели наградата и в категорията за спортсменство, която е на името на Стефан Едберг, и в която Григор Димитров също бе един от номинираните. 

Останалите призьори в тазгодишните награди на ATP>>

Кой ще спечели най-голямата награда - тази за тенисист №1 все още не е ясно, като тя зависи от ранкинга и за ще се борят Джокович и Федерер на заключителния за сезона турнир на ATP в Лондон.

Това бе последната трета категория, в която бе номиниран Григор Димитров, заедно с още 19 тенисисти (всички от №1 до №20 в ранглистата - б.а.).

Наградите ще бъдат раздадени на официална церемония в зала "O2 Arena" в Лондон след финала на заключителния Мастърс, с който официално ще бъде закрит тенис сезона.

Най-четени