Гришо с нов личен треньор от френската академия 07.03 | 14:37

Патрик Муратоглу вече ще работи по-отблизо с хасковлията

От Даниел Любомиров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече има нов личен треньор – това е френският специалист Патрик Муратоглу, информира френското издание L'Equipe.

"Развълнуван съм от тази възможност и съм благодарен за подкрепата на цялата Академия (той членува в нея от март 2009-та година)", заяви самият Гришо. "Сега ще се стремя да направя нова стъпка напред с Патрик и екипа си."

"Радвам се, че ще мога да работя по-отблизо с Григор, когото съм наблюдавал постоянно", заяви Муратоглу. "Надявам се, че ще изработим дългосрочен план за бъдещето. Вярвам във възможностите му и съм изключително мотивиран от това сътрудничество."

Както е известно, роденият в Хасково тенисист вече три години се подготвя в академията на френския специалист, която се намира близо до Париж.

Димитров няма собствен треньор от ноември 2011-та, когато реши да прекрати отношенията си с австралиеца Питър МакНамара.

Вероятно една от основните цели пред новия екип на Гришо ще бъде класиране за Олимпийските игри в Лондон, като за целта българинът ще трябва да се стреми да влезе в топ 65 на световната ранглиста.

В началото на седмицата Григор се смъкна до 102-ра позиция и по този начин компрометира шансовете си да участва на Олимпиадата в английската столица.

Все пак, започващият днес турнир от сериите "Мастър" Индиън Уелс представлява добра възможност за Гришо да се изкачи в ранглистата, защото в него няма точки за защитаване и може само да увеличи актива си.

В първия кръг Димитров се изправя срещу хърватина Иван Додиг, срещу когото е спечелил двата си мача до момента – в Банкок през 2010-та и 2011-та година. Евентуален трети успех на българина срещу този противник ще му осигури 25 точки и 11 605 долара от наградния фонд.

Водещи

Най-четени